Brušenje betona

Brušena ali polirana betonska tla so v zadnjih letih postala zelo priljubljena, saj so izboljšane tehnike brušenja omogočile ustvarjanje še bolj ustvarjalnih zaključkov.

Pri brušenju betonskih tal se odstrani vrhnji sloj betona in izpostavi močnejši beton. Hkrati se odpravlja neravnine »nivelira« z ostalim tlakom. Pri tem nam ni potrebno nanašati samorazlivne izravnalne mase in se prihrani kar nekaj denarja.

Z menjavo različnih diamantnih segmentov se beton lahko brusi v različne globine in se nadaljuje s poliranjem betona v trajnostna betonska tla.

Beton se brusi iz različnih razlogov:
  • Pri novem betonu ali estrihu se odstrani vrhnji sloj »cementno mleko«,
  • odpravi se nepravilnosti in neravnine »tlak niveliramo«,
  • star betonski tlak se obnovi,
  • izdela se zaključni dekorativni beton ali druga talna obloga.

Z odstranitvijo vrhnjega sloja betona se prepreči, da se beton lušči, praši, …  Beton se brusi do močnega betona. Vse manjše razpoke in nepravilnosti se sanira pred nadaljnjo obdelavo betona. Beton se s tem pripravi za izvedbo drugih zaključnih talnih oblog.

Tla, ki potrebujejo obsežno sanacijo ali so izjemno porozna, morda niso primerna za polirana tla. Dobre izvajalec priporoči primerno talno oblogo. 

Predhodno položene mase, talne obloge na beton se odstrani z brušenjem in pravimi diamantnimi segmenti.

BRUŠEN BETONSKI TLAK

Brušen betonski tlak se izvaja na beton, ki ustreza vsaj oznaki C25/30, ki je ustrezne debeline in strojno zglajen (ravnost tlaka po standardih).

Več o Brušenem betonskem tlaku

POLIRAN BETONSKI TLAK

Poliran beton so tla, ki so kemično obdelana in brušena na gladko sijočo površino s postopnimi postopki in uporabo diamantov.

Več o Poliranih betonskih tlakih

REŠITVE za talne obloge